Meditations inspiration i Covid-19 tider

Det har varit en vinter och en vår präglad av Covid-19 och alla dess direkta och indirekta konsekvenser för människors liv, hälsa, ekonomi och välbefinnande. I en tid där många lider vill vi gärna lyfta ett initiativ med fokus på inspiration till dagliga meditationer för den som vill bidra med lite kärlek, medkänsla och healing till alla dem runt omkring i världen som just nu har det svårt.

Global Intention

Global Intention” samlar ett antal riktigt fina andliga lärare och guider, som bjuder på små övningar och meditationer som man kan arbeta med dagligen för att bidra med lite mer kärlek och empati.

För oss på Fabricius Resurs har vår danska meditationslärare Jes Bertelsen och vår amerikanska Social Presencing Theater lärare Arawana Hayashi, som båda medverkar i detta initiativ, en särskild plats i våra hjärtan. Vilka lärare eller specifika meditationer och övningar fastnar du lite extra för? Gå in på Global Intention och testa vad som fungerar för dig!

Meditation – ett av många ”verktyg” i en kris

När man befinner sig i en kris, så räcker det så klart inte att sätta sig och meditera och tro att allt blir bra för det. Det behövs konkreta handlingar för att hjälpa dem som är i nöd på olika sätt.

Det meditation och inre övningar kan, det är att utveckla vår förmåga att rymma det som är – även när det gör ont. Träningen kan hjälpa oss att bli lite mer empatiska, vänliga och kärleksfulla, något som förhoppningsvis också smittar av sig på våra handlingar.

Sen finns det ju faktiskt gånger där det av olika anledningar är svårt att ge konkret hjälp till andra. Då kan det vara fint att göra det som man faktiskt alltid kan hjälpa till med: Se till att man själva bidrar till världen med en intention av kärlek, omtanke och medkänsla.

Av Liv Fabricius,
Fabricius Resurs

Arawana Hayashi, Covid-19, Global Intention, Healing, Inre övningar, Jes Bertelsen, Kärlek, Meditation, Meditationsträning, Medkänsla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha loading...

Fabricius Resurs AB
info@fabriciusresurs.se
Org.nr. 556266-4812

Huvudkontoret
Ulriksfors 435
833 93 Strömsund
Tel. 0730 78 68 22

Malmökontoret
Lugna gatan 12, lgh 1101
211 60 Malmö
Tel. 0702 81 11 42

Gilla oss på Facebook och LinkedIn

© Copyright Fabricius Resurs AB