Fem höjdpunkter från 2018

2018 har på många sätt varit ett spännande och intressant år för oss på Fabricius Resurs och vi skulle vilja tacka alla kunder och samarbetspartners för året som gått. När vi blickar tillbaka på 2018 är det några saker som sticker ut, fem av årets höjdpunkter för oss på Fabricius Resurs har varit dessa…

Från vänster: Mette Korsmoe Koverberg, Anna Lundbergh, Kristian Stålne och Liv Fabricius.

1# Efterlängtat boksläpp

Boksläppet den 16 maj för boken Vuxen men inte färdig. Vuxenutveckling – stadier av komplexitet och mening. Det blev en väldigt fin dag, där vi kunde fira tillsammans med författaren Kristian Stålne, redaktören Anna Lundbergh och layoutaren Mette Korsmoe Koverberg att Sveriges första bok om forskningsfältet vuxenutvecklingspsykologi getts ur på vårt förlag. Arbetet med boken var givande och resultatet riktigt bra! Boken har dessutom blivit vårt förlags storsäljare i år – riktigt kul!

”Hela boken [Vuxen men inte färdig] är ju ett fantastiskt tillskott i ett område som behöver belysas och sättas ihop precis så som Kristian gjort i boken. Jag kommer med glädje att rekommendera boken för alla som vill läsa mer om området. Någon sådan bok finns inte idag och denna är både välskriven och användbar i många sammanhang – den borde ju inte minst bli kursbok på flera utbildningar!”

– Eva Norrman Brandt, konsult inom ledarskap och organisation och författare till boken Ny Chef som blev årets HR-bok 2012.

2# 3-månaders meditationsretreat

Anders Fabricius från Fabricius Resurs var på 3 månaders meditationsretreat vid Limfjorden i Danmark, hela juni, juli och augusti. En väldigt fin möjlighet för Anders som fick guidning under retreatet av meditationsläraren Jes Bertelsen, som bland annat skrivit boken Nuets himmel. Meditationen som Jes undervisar i kombinerar ett modernt Skandinaviskt synsätt med djupet från den buddhistiska Dzogchen traditionen.

Anders har redan börjat omsätta de nya insikterna och kunskaperna på de meditationskurser som han hållit uppe på Resursgården under hösten. Inte minst genom att hålla en kurs för dem som redan kommit en bra bit i sin meditation och som var nyfikna på att ta nya steg, exempelvis att börja gå i kortare eller längre retreats. Fler kurser kommer under 2019, bland annat en grundkurs i meditation i februari.

3# Utbildning med en av Europas ledande experter

Vår 2-dagars utbildning i Malmö den 29-30 oktober med en av Europas ledande experter inom relationskompetens, psykologen Helle Jensen, var också en av årets höjdpunkter. Helle har bland annat skrivit Relationskompetens i pedagogernas värld tillsammans med familjeterapeuten Jesper Juul och är medförfattare till Empati, det som håller samman världen och författare till Närvaro och empati i pedagogiskt arbete.

Så otroligt roligt att närmare ett 50-tal lärare, pedagoger och andra som arbetar med barn och unga fick möjlighet att träffa Helle och inspireras av hennes erfarenheter och kunskaper kring hur man kan arbeta med relationskompetens, empati och närvaro för barn – så att alla, men främst de barn och unga som har det svårt, får fler redskap att hantera livets utmaningar med.

Tyvärr blir det nog sista gången Helle kommer och håller kurs här i Sverige, då hon nu ska fokusera på några forskningsprojekt, bland annat Hand i Hand ett EU projekt där bland andra svenska Mittuniversitetet ingår, som ska leda fram till att färre elever drabbas av psykisk ohälsa genom träning i social och emotionell kompetens mm. Så vi vill ge ett extra tack till Helle för ett fint samarbete under de senaste åren kring både böcker och utbildningar!

4# Global Social Presencing Theater lärarträff

Liv Fabricius och Anders Fabricius deltog i världens första Social Presencing Theater (SPT) lärarträff i Irvington, utanför New York city i USA. Det var fyra väldigt inspirerande dagar tillsammans med ca 15 av världens godkända SPT lärare och med grundaren Arawana Hayashi. Eftersom det var första gången vi lärare träffades handlade mycket om att lära känna varandra bättre och lära av varandra, men även om att tänka framåt kring hur vi vill utveckla SPT framåt och hur vi alla på olika sätt kan bidra till det. Vi på Fabricius Resurs är några av de SPT lärare som har djupast rötter inom meditation, så vårt bidrag framåt blir bland annat ett ökat fokus de meditativa delarna av SPT träningen.

Vi är en liten skara SPT lärare globalt sett, men det är verkligen fantastiskt att kunna vara med och bygga upp arbetet med SPT i världen och bidra till att sprida denna fantastiska metod till andra människor som vill ha nya verktyg i det egna, organisationens eller samhällets förändringsprocesser och för att med större närvaro och medvetenhet möta de utmaningar vi står inför på olika nivåer. Vi ingår självklart i en större global rörelse i form av ledarskaps- och förändringskursen U.Lab och hela arbetet med Teori U som SPT är en del av.

5# Ökad bokförsäljning

När vi började med vår förlagsverksamhet i 2015 hade vi ingen större erfarenhet av att varken producera eller sälja böcker, men vi hade ett brinnande engagemang för några böcker som vi tyckte saknades i Sverige. Vi valde att ge ut dessa böcker själv och har arbetat för att ge ut böcker vi verkligen tycker tillför någonting viktigt och vi har gjort det med stor omsorg om översättning, innehåll, layout, detaljer och samlad kvalitet.

Vi är riktigt stolta över våra fina böcker, men det är svårt att komma in i bokbranschen – men vi blir bättre, i år har vi sålt ca lika många böcker som vi gjort alla de tidigare åren tillsammans. Så sakteligen börjar vi nå ut och det känns skönt då vi verkligen tror att våra böcker kan tillföra något och bidra till positiva förändringar för individer, organisationer och på sikt kanske även på samhällsnivå!

Vi ser fram emot ett nytt år, fullt av nya utmaningar och uppgifter. Och hoppas att vi kan samarbeta, inspirera eller på annat sätt vara med och göra 2019 till ett bra år för dig och/eller din organisation.

Gott nytt år från oss alla på Fabricius Resurs!

Anna Lundbergh, Arawana Hayashi, Året som gått, Boksläpp, Dzogchen, Empati det som håller samman världen, Eva Norrman Brandt, Förlag, Hållbara förändringar, Hand i Hand, Helle Jensen, Höjdpunkter, Jes Bertelsen, Jesper Juul, Kristian Stålne, Kurs, Lärare, Meditation, Meditationsretreat, Mette Korsmoe Koverberg, Närvaro och empati i pedagogiskt arbete, Nuets himmel, Pedagoger, Psykisk ohälsa, Relationskompetens, Resursgården, Retreat, Social Presencing Theater, SPT lärare, Storsäljare, Teori U, U.Lab, Utbildning, Vuxen men inte färdig, Vuxenutveckling, Vuxenutvecklingspsykologi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha loading...

Fabricius Resurs AB
info@fabriciusresurs.se
Org.nr. 556266-4812

Resursgården
Ulriksfors 435
833 93 Strömsund
Tel. 0730 78 68 22

Gilla oss på Facebook och LinkedIn

© Copyright Fabricius Resurs AB