Utbildning

Vi håller i och arrangerar utbildningar, kurser, workshops etc inom våra fyra fokusområden:

Ledarskap & förändring
Integration & socialt arbete
Pedagogiskt arbete
Personlig utveckling & meditation

Nedan ser du våra kommande evenemang.
Vill du att vi ska skräddarsy någonting till din arbetsplats, organisation eller kanske en konferens – så skriv till oss på: info@fabriciusresurs.se

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Meditation, 5 vägar mot fördjupning

2022-03-11 kl 18:00 - 2022-03-13 kl 16:00

2600kr

På Meditationskursen 5 vägar mot fördjupning kommer vi att arbeta med olika sätt att systematisk nyansera och undersöka meditation. Ge inspiration till fördjupning och inspiration till nya möjliga steg.

På ett nyfiket och laborerande sätt testar vi 5 olika portar inåt: kroppen, andningen, hjärtat, medvetandet och kreativiten. Vi arbetar båda med varje väg/port separat och undersöker även hur de kan interagera i riktning av en mera hel och komplex meditation.

När man har mediterat ett tag finns det alltid risk för att fastna i vanor och kanske stagnera på en viss platå/nivå, denna kursen pekar i riktning av friskhet, förnyelse och fördjupning.

Undervisningen är enkelt, avskalat och erfarenhetsbaserat, förutsätter inte en vis tro eller religiös tillhörighet. Var och en som deltar, jobbar ut ifrån där hen är här och nu och man försöker att komma vidare därifrån.

På kursen växlar vi mellan: stillhet och undervisning, reflektion och dialog, stillasittande och rörelse, ute och inne, göra och inte göra. Frågor och personlig återkoppling är en naturlig del av grunden i kursen.

Kursen riktar sig till:

Främst till människor som har mediterat förut och vill fördjupa sin praktik. Den metodik som lärs ut på kursen kan hjälpa att inkludera, integrera och fördjupa tidigare erfarenheter. Detta oavsett tradition eller skola.

Kursgården och retreatstället

Resursgården utanför Strömsund ägs av Vivian och Anders Fabricius, de har sedan de flyttade in i 1994 arbetat på att kultivera de kvaliteter av lugn, estetik och       omtanke som är utmärkande för stället. Den unika trädgården runt 1880-tals husen ger en skyddande hinna ut mot omvärlden, trädgården är en medaktör under sommarkurserna där den dras in i undervisningen. Köksträdgården ger ekologisk mat till kurserna båda sommar och vinter.

Kursledaren

Anders Fabricius undervisar i en modern nordisk meditationsväg med rötter i bland annat djuppsykologi, tibetansk buddhism och vad vi ser  som nordiska grundvärderingar, exempelvis demokrati, jämställdhet, vetenskapligt synsätt och hållbarhet. Det är en inkluderande, avskalad, djup och komplex metod.

Som kursledare erbjuder Anders inspiration, kunskap och personlig återkoppling.

Anders har tränat meditation i mer än 40 år. De senaste 21 åren har han
mottagit undervisning i Dzogchen från den danska meditationsläraren Jes Bertelsen som leder meditationscentret Vækstcenteret, Nørre Snede i  Danmark.

Anders arbetar ständigt med att fördjupa och precisera den egna praktiken genom daglig träning, regelbundna retreats och deltagande i fördjupande kurser. Han har de senaste åren deltagit i 2 intensiva 3 månaders meditationsretreat vägledd av Jes Bertelsen.

Anmälan och frågor

För frågor, kontakta:  info@fabriciusresurs.se

Vid anmälan till kursen skickar du även en kortfattad beskrivning av tidigare meditationserfarenhet om du har sådan, detta för att öka möjligheten att möta dig där du är, och ha en känsla för deltagarna under förberedelserna inför kursen, alltså ingen tentamen, låt det vara lätt och enkelt. Skicka till: info@fabriciusresurs.se

Detaljerad information hittar du här: Meditation, 5 vägar mot fördjupning.

Anmälan: Anmäl dig här!

 

Detaljer

Börjar:
2022-03-11 kl 18:00
Slutar:
2022-03-13 kl 16:00
Pris:
2600kr

Arrangör

Fabricius Resurs AB
Telefon:
0730 78 68 22
E-post:
info@fabriciusresurs.se
View Arrangör Website

Plats

Resursgården
Ulriksfors 435
Strömsund, Jämtland 83393 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0730 78 68 22
View Plats Website

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha loading...

Fabricius Resurs AB
info@fabriciusresurs.se
Org.nr. 556266-4812

Resursgården
Ulriksfors 435
833 93 Strömsund
Tel. 0730 78 68 22

Gilla oss på Facebook och LinkedIn

© Copyright Fabricius Resurs AB