Utbildning

Vi håller i och arrangerar utbildningar, kurser, workshops etc inom våra fyra fokusområden:

Ledarskap & förändring
Integration & socialt arbete
Pedagogiskt arbete
Personlig utveckling & meditation

Nedan ser du våra kommande evenemang.
Vill du att vi ska skräddarsy någonting till din arbetsplats, organisation eller kanske en konferens – så skriv till oss på: info@fabriciusresurs.se

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Drömmar, chakrasymboler och meditation

juni 30 kl 18:00 - juli 2 kl 16:00

2750kr

Titeln ”Drömmar, Chakrasymboler och meditation” kommer från en bok med samma namn av Jes Bertelsen, jag stötte på boken i 1984 och började på en gång att använda den som träningsmanual, den träningen har varit grunden i min meditationspraktik och boken ligger fortfarande på mitt nattduksbord. Även om min praktik ser helt annorlunda ut nu, tycker  jag fortfarande nästan 40 år senare att det är otroligt kul att arbeta med drömmarna som en del av meditationspraktiken.  

Drömmar kan vara väldigt hjälpsamma som indikator på hur det går med meditationspraktiken och livet.  Balans/obalans, ger antydningar av djupet av praktiken och vilken motstånd som finns i en aktuell period. Drömmar lyfter omedvetna element till ytan, vilket är hjälpsamt om man tänker på meditationsprocessen som en resa mot större grad av medvetenhet.

 I början kan man använda symboler och narrativ från drömmar i meditationen och på ett mera avancerat stadie i träningen kan man börja mediterar när man drömmar. Båda teknikerna kan ge framsteg och fördjupning av den samlade processen. Kanske börjar man även upptäcka hur drömmen är inflätat i det, vi i vardagen uppfattar som det att vara vaken.

Målet med helgen är att ge grunden i hur man kan använda drömmarna in i meditationsträningen, träningen har bland annat chakrasystemet som en bas. Tekniken pekar i riktning av en dynamisk meditationsprocess, där man byter ut symbol man meditera på, efter hand som det kommer nya i de nattliga drömmarna, det gör att det hela tiden är aktuellt material man arbetar med, en levande och ofta rolig process, en dialog med det undermedvetna.

Om man tycker det är kul och intressant kan vi se om det er förutsättningar för några återträffar och träningen kan med tiden bli mera och mera komplex.

Referensramarna för undervisningen kommer både att vara från östliga och västliga traditioner. Undervisningen utgår ifrån att de djupare ”målen” i alla de större visdomstraditionerna är de samma, men att man beskriver vägen dit på olika sätt och att man har olika begrepp för samma fenomen.

Kursen pekar i riktning mot större personlig balans, djupare inre förankring och fördjupning av
meditationsprocessen. På kursen växlar vi mellan: stillhet och undervisning, reflektion och dialog, stillasittande och rörelse, göra och inte göra.

Kursen riktar sig till:

Människor med tidigare meditationserfarenhet, oavsett vilken tradition de har tränat i. Personer som kanske känner de har hunnit till en platå i träningen och existensen. Det kanske är ett resursfullt och bra ställe, men det finns i alla fall en lust eller längtan att komma vidare och fördjupa meditationen. Det är ingen förutsättning att man minns drömmar….det brukar komma eftersom, annars kan man arbeta med dagdrömmarna.

Alla kurser i vårt program hänger ihop som facetter av en juvel och pekar mot samma helhet, kurserna kan tas som fristående enskilda kurser eller vara en del i en långsiktig kanske livslång utvecklingsprocess.

Kursledaren:

Anders Fabricius undervisar i en modern nordisk meditationsväg med rötter i bland annat djuppsykologi, tibetansk buddhism och vad vi ser  som nordiska grundvärderingar, exempelvis demokrati, jämställdhet, vetenskapligt synsätt och hållbarhet. Det är en inkluderande, avskalad, djup och komplex metod.

Som kursledare erbjuder Anders inspiration, kunskap och personlig återkoppling.

Anders har tränat meditation i mer än 40 år. De senaste 22 åren har han
mottagit undervisning i Tibetansk buddhistisk Dzogchen meditation från den danska meditationsläraren Jes Bertelsen som leder meditationscentret Vækstcenteret, Nørre Snede i  Danmark.

Anders arbetar ständigt med att fördjupa och precisera den egna praktiken genom daglig träning, regelbundna retreats och deltagande i fördjupande kurser. Han har de senaste åren deltagit i 3 intensiva 3 månaders meditationsretreat vägledd av Jes Bertelsen

Anmälan, frågor och pris

Anmälan, frågor, kontakta:  info@fabriciusresurs.se

Pris 2750 kr….I priset ingår undervisning, mat och logi på resursgården.

Vid anmälan till kursen skickar du även en kortfattad beskrivning av tidigare meditationserfarenhet om du har en sådan, detta för att öka möjligheten att möta dig där du är, och ha en känsla för deltagarna under förberedelserna inför kursen, alltså ingen tentamen, låt det vara lätt och enkelt. Skicka till: info@fabriciusresurs.se

Detaljer

Börjar:
juni 30 kl 18:00
Slutar:
juli 2 kl 16:00
Pris:
2750kr

Arrangör

Fabricius Resurs AB
Telefon:
0730 78 68 22
E-post:
info@fabriciusresurs.se
View Arrangör Website

Plats

Resursgården
Ulriksfors 435
Strömsund, Jämtland 83393 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0730 78 68 22
View Plats Website

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha loading...

Fabricius Resurs AB
info@fabriciusresurs.se
Org.nr. 556266-4812

Huvudkontoret
Ulriksfors 435
833 93 Strömsund
Tel. 0730 78 68 22

Malmökontoret
Lugna gatan 12, lgh 1101
211 60 Malmö
Tel. 0702 81 11 42

Gilla oss på Facebook och LinkedIn

© Copyright Fabricius Resurs AB