Utbildning

Vi håller i och arrangerar utbildningar, kurser, workshops etc inom våra fyra fokusområden:

Ledarskap & förändring
Integration & socialt arbete
Pedagogiskt arbete
Personlig utveckling & meditation

Nedan ser du våra kommande evenemang.
Vill du att vi ska skräddarsy någonting till din arbetsplats, organisation eller kanske en konferens – så skriv till oss på: info@fabriciusresurs.se

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vägar mot det innersta – Höst – 5 dagars retreat

oktober 26 kl 09:00 - oktober 30 kl 16:00

2500kr – 5000kr

På uppmaning av Jes Bertelsen håller vi en femdagars retreat på Resursgården i Ulriksfors, Strömsund, Sverige i samband med den streaming Jes gör lördag den 28 oktober.

Vi ser streamingen tillsammans på retreatens tredje dag som en integrerad del av retreaten.

De två första dagarna arbetar vi med individuell balans och kollektiv samklang för att lägga en god grund för undervisningen från Jes.

I den del av retreaten som ligger efter streamingen kommer vi att fokusera mera på dubbelriktat medvetande och balans i mera subtila och öppna praktikmiljöer

Tyngdpunkten på undervisningen kommer att ligga på förmiddagarna och mera tid för den individuella praktiken på eftermiddagar och kväller.

Två sammanvävande trådar genom retreaten kommer att vara på ena sidan att arbeta med kvalitéer från hjärtat som medkänsla och tacksamhet och på andra sidan att arbeta med det motståndet som kommer upp som naturlig del av en fördjupningsprocess. Vi kommer att använda SPT* övningar som en del av arbetet med att skapa gruppkoherens och vi-känsla.

Under de fem dagar växlar vi mellan: stillhet och undervisning, reflektion och dialog, stillasittande och rörelse, ute och inne, göra och inte göra. Frågor och personlig återkoppling är en naturlig del av retreaten.

*Social Presencing Theater (SPT) läs mera här: Social Presencing Theater

Deltagarprofil:

Det är en avancerad och intensiv retreat som förutsätter meditationserfarenhet, vi prioriterar människor som redan har fått undervisning av Jes Bertelsen och har en regelbunden meditationspraktik, men vi er även öppna för deltagare som har en daglig eller regelbunden meditationspraktik och som vill introduceras till Jes Bertelsens undervisning och Väkstcenterpedagogiken.

Alla kurser i vårt program hänger ihop som facetter av en juvel och pekar mot samma helhet, kurserna kan tas som fristående enskilda kurser eller vara en del i en långsiktig…. kanske livslång utvecklingsprocess.

Kursledaren:

Anders som är senior praktiserande hos Jes Bertelsen och SPT lärare kommer att leda retreaten och hålla i undervisningen.

Anders har tränat meditation i mer än 40 år. De senaste 22 åren har han mottagit undervisning i Tibetansk buddhistisk Dzogchen meditation från den danska meditationsläraren Jes Bertelsen som leder meditationscentret Vækstcenteret, Nørre Snede i  Danmark.

I sin undervisning väver Anders ihop den träning han har från Jes Bertelsen, Arawana Hayachi och Michael Stubberup.

Grundläggande utgår undervisningen från Vækstcenter pedagogiken som är en modern nordisk meditationsväg med rötter i bland annat djuppsykologi, tibetansk buddhism och vad man kan se som nordiska grundvärderingar, exempelvis demokrati, jämställdhet ,ett vetenskapligt synsätt och hållbarhet. Det är en inkluderande, avskalad, djup och komplex metod.

Som kursledare erbjuder Anders inspiration, kunskap och personlig återkoppling.

Anders arbetar ständigt med att fördjupa och precisera den egna praktiken genom daglig träning, regelbundna retreats och deltagande i fördjupande kurser. Han har de senaste åren deltagit i 3 intensiva 3 månaders meditationsretreat vägledd av Jes Bertelsen

Anmälan, frågor och pris

Anmälan och frågor kontakta:  info@fabriciusresurs.se

Pris: Kost och logi 2750 svenska kr, Streaming ca 600 svenska kr

Logi i dubbelrum, sänglinne och handdukar ingår…max 10 deltagare (fördelat på 7 dubbelrum)

Vid anmälan till kursen skickar du även en kortfattad beskrivning av tidigare meditationserfarenhet, om du inte har varit här förut, detta för att öka möjligheten att möta dig där du är, och ha en känsla för deltagarna under förberedelserna inför kursen, alltså ingen tentamen, låt det vara lätt och enkelt. Skicka till: info@fabriciusresurs.se

Retreaten börjar torsdag den 26 oktober kl. 9 och slutar måndagen 30 oktober kl. 16

Du/ni är välkomna från onsdag den 25 på eftermiddag och kvällsmaten onsdag ingår.

Efter avtal går det även att komma tidigare och/eller stanna längre, hör av dig om det kan vara aktuellt.

Om du deltar i retreaten betalar du avgiften för streaming genom oss…men du kan titta på invitation här: https://vaekstcenteret.dk/kursus/veje-mod-det-inderste-efteraar-2023/

 

Kursgården och retreatstället

Resursgården utanför Strömsund i norra Jämtland ägs av Vivian och Anders Fabricius, de har sedan de flyttade in i 1994 arbetat på att kultivera de kvaliteter av lugn, estetik och omtanke som är utmärkande för stället. Den unika trädgården runt 1880-tals husen ger en skyddande hinna ut mot omvärlden, trädgården är en medaktör under sommarkurserna där den dras in i undervisningen. Köksträdgården ger ekologisk mat till kurserna båda sommar och vinter.

Detaljer

Börjar:
oktober 26 kl 09:00
Slutar:
oktober 30 kl 16:00
Pris:
2500kr – 5000kr

Plats

Resursgården
Ulriksfors 435
Strömsund, Jämtland 83393 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0730 78 68 22
View Plats Website

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Captcha loading...

Fabricius Resurs AB
info@fabriciusresurs.se
Org.nr. 556266-4812

Resursgården
Ulriksfors 435
833 93 Strömsund
Tel. 0730 78 68 22

Gilla oss på Facebook och LinkedIn

© Copyright Fabricius Resurs AB